Povesti din Delta

Calator in Delta Dunarii, surprinzi in natura ce te inconjoara viata salbatica asa cum este ea, lupta pentru supravietuire, momente unice, ceva ce nu ai mai vazut decat in documentarele televizate.

Vii in acest paradis unic cu speranta si dorinta de a vedea natura asa cum este ea salbatica, neatinsa de om. Uneori, poate vezi aceste intamplari ce se petrec atat de repede sub privirea ta, incat uiti sa imortalizezi pe film momentul. Ajuns acasa, nu gasesti cuvintele care sa descrie prietenilor tai ceea ce ai vazut, acel moment, poate unic intalnit.

Unele evenimente din viata animalelor pot sa ti sa para crude, altele gingase. Dar sa nu uitam ca acesta este circuitul normal al vietii salbatice.

In calatoriile noastre prin Delta Dunarii, am fost martorii la multe evenimente din natura, multe dintre ele petrecandu-se atat de repede incat nu am avut timp sa le imortalizam pe film. Totusi, va prezentam cateva, considerandu-ne norocosi ca am fost la momentul potrivit cu aparatul foto pregatit.

Sunt momente din viata agitata a vietatilor din Delta, momente in care exista pradator si victima, in care exista mama si pui, momente pur si simplu din natura.

Dansul vulturilor Codalbi

Dansul e o magie. Zborul e o magie. O magie e lumea lor, a pasarilor. De multe ori am privit dansul aerian al imperecherii codalbilor sau al luptei pentru teritoriu. Ambele implica un dans executat la sute de metri in aer, apoi o cadere, rostogolire cu gherele strans impreunate....aproape de sol...dandu-si drumul, cei doi pleaca in directii opuse...Tot ce era de zis sau de facut in rostogolire ..


Un sarpe ataca un peste

Se intampla mereu, uneori devenind spectatori involuntari la unele evenimente din viata animalelor ce ne inconjoara. Nu putem decat sa fim martori la ciclul vietii si sa-l lasam sa-si urmeze cursul natural fara sa intervenim.   Imagini sarpele atacand un peste:    


Alungarea vulturului Codalb

Atunci cand iti aperi cuibul nu mai conteaza ca iti masori fortele cu un vultur. Nu mai conteaza ciocul puternic si ghearele ascutite, nu mai conteaza forta si gabaritul, ci actionezi din instinct ca sa-ti aperi puii. Daca intr-o prezentare anterioara va prezentam un moment trist din viata salbatica, iata ca acum pradatorul nu si-a mai atins scopul si a fost alungat. Imagini alungarea vulturul..


Imperecherea Vanturelului de seara

O succesiune de imagini rare ce surprind un moment deosebit din ciclul vietii unei perechi de Vanturel de seara. Imperecherea.  Vanturelul de seara este o specie protejata in tara noastra, aici estimandu-se o populatie de 1200-1600 perechi, in descrestere permanenta. Imagini imperechere Vanturel de seara:  

Starcul si broasca

Cine a zis ca fotografierea la panda nu da roade? Nu este tocmai usor sa stai ascuns ore intregi intr-un cort de camuflaj privind la nesfarsit prin obiectiv in cautarea subiectelor. Iata ca lunga asteptare a meritat in acest caz. In urmarirea unui starc, destul de dificil de pozat datorita comportamentului sau retras, fotograful a avut norocul de a surprinde modul in care acesta se hraneste. Si i...


Sarpele si broasca

  Un lucru ce s-a intamplat ca un fulger, luand prin surprindere fotograful, ratand momentul tasnirii sarpelui dintre bradisul din apa unde statea ascuns in asteptarea prazii. De fapt aceste instantanee le prinzi atunci cand nici nu te astepti, incercand sa fotografiezi un lucru banal din lipsa de subiecte sau chiar atunci cand testezi aparatul foto. Ca acesta a fost si momentul instantaneel...


Chira si puiul ei

Un moment frumos, in care o mama de chira isi hraneste puiul. Tipetele puiului de chira a atras atentia fotografului, ce a indreptat obiectivul spre el.   Ceea ce se dorea a fi un singur cadru, s-a transformat intr-o reusita poveste, odata cu aparitia mamei ce-i aducea puiului un pestisor.   Imagini chira ce-si hraneste puiul    ...


Pescarusul si pestele

O imagine pe care o vedem in mod frecvent atunci cand calatorim in Delta Dunarii, cu pescarusul ce “pescuieste” intr-o viteza ametitoare plonjand inspre pestisorii ce indraznesc sa se aproprie de suparafata apei. Totul se intampla atat de repede incat nici nu avem timp sa facem o poza. Instantaneele au fost surprinse pe un canal din zona Sfantu Gheorghe, la o partida de pescuit. Fii...