Despre noi

Roberto Paladini, originar din Italia, de langă Roma, împreună cu soția sa, Sanda Eleonora Cojocaru, originară din orașul de la malul Dunării, Galați, și cei doi copii, împărtășim dragostea pentru Delta Dunării, pentru natură, pentru simplitate și tradiție.

După nenumărate vacanțe petrecute în țară, am decis să investim într-o pensiune în Delta Dunării. Așa am ajuns la marginea rezervației, într-un loc deosebit de linistit, frumos și curat. Frumusețea utopică a naturii, magia lăcașelor de cult, farmecul tradițiilor din zonă fac din Dobrogea tărâmul nostru de vis, vis pe care am ales să-l trăim, să-l simțim, să-l iubim și să-l facem cunoscut mai departe.

Pensiunea am amenajat-o dintr-o fostă casă veche, păstrând arhitectura și atmosfera specifică locului. Am vrut să păstram tradiția și farmecul acestei case vechi. A fost o muncă de echipă, o muncă frumoasă și istovitoare în același timp. O muncă care nu a întarziat să ne bucure prin rezultate, văzând cum Casa Varvara prindea contur sub cerul ce se reflecta in apă, oferindu-ne scenarii noi în fiecare zi. De-a lungul ultimilor ani ne-am bucurat de o deosebită apreciere din partea turiștilor care ne-au trecut pragul, atât români cât și străini din toate colțurile lumii. Cu toții au confirmat ceea ce noi știam deja, că acest loc de la marginea bătrânului continent, este unul de o frumusețe și simplitate absolută.

Treptat, proiectul Casa Varvara a devenit Complex Turistic Varvara. Cu implicarea Cristinei (sora Eleonorei) si a lui Catalin am adăugat incă 4 căsuțe complexului nostru, și am început și colaborarea cu cateva site-uri de rezervări online, astfel încât să putem oferi posibilitatea unui număr mai mare de turiști să aprecieze acest mirific colț de lume. Cristina si Catalin traiesc in Marea Britanie, dar vin frecvent in Romania, si ajuta in perioadele de varf de sezon.

Astăzi avem două piscine în aer liber, oferim excursii cu barca pe canalele deltei, și punem la dispoziția turiștilor caiace si biciclete.

În plus, am decis să acoperim toate casele cu stuf din deltă. Acesta, pe lângă aspectul pitoresc, este un material care susține economia și tradițiile locale, dar oferă și un confort deosebit în interior prin proprietățile izolante deosebite.