Casa Varvara

Între dealurile răzlețe, la marginea apelor bătrâne ale Dunării, se află un mic colț de rai, și anume Casa de vacanță Vechia Varvara. Casa datează din anul 1904, aparținând moașei satului, bătrâna Varvara și este ridicată pe una din culmile Dobrogei ce deschid intrarea în Delta Dunării.

În 2010, odată cu achiziționarea casei, a anexelor și a terenului adiacent, am început lucrările de restaurare. Rezultatul nu a fost doar o casă de vacanță ci un adevărat muzeu de artă populară. Arhitectura a fost păstrată întocmai caselor boierești de odinioară dar adaptată la standardele de viață moderne. Mobilerul a fost recondiționat și fiecare lucrușor făcut de mână a fost recuperat și pus în evidență spre a i se admira venerabila vârstă.

Alegerea materialelor la recondiționarea casei a fost dictată de exigențe de autenticitate și de pasiunea pentru tradiție. S-au folosit materiale autohtone cum ar fi piatra din carierele din apropiere și lemnul național. Interioarele au fost cu grijă amenajate astfel încat tradiția să poată fi mediatorul între confort și eleganță. Aerul poetic transpare în fiecare din camerele casei Varvara dându-i astfel o notă de unicitate.

Drept urmare, în 2012, Casa de vacanță Vechia Varvara, devine locul ideal pentru o ieșire din cotidian, o deconectare totală de la aglomerația orașului si o vacanță de relaxare totală în mijlocul unor peisaje pitorești de excepție.